Mieszanka do wypieku chleba konopnego - chleb ciemny
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mieszanka do wypieku chleba konopnego (chleb ciemny) - pierwsza na Polskim rynku mieszanka mąk do samodzielnego wypieku chleba konopnego.
Składniki: gluten pszenny witalny, mielone nasiona konopi, mąka z pestek moreli słodkich, mąka z łuski gryczanej, ziarna słonecznika, siemię lniane, sól, przyprawy, drożdże.
Alergeny zostały wyróżnione.
Może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Bez konserwantów.
Sposób przygotowania: wsypać mieszankę do miski, dodać drożdże z dołączonej saszetki i dolać 230 ml letniej, przegotowanej wody o temp. 25-35°c lub mleka po czym ręcznie mieszać przez 2 min. Przykryć ściereczką na 45 minut i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 200°c.
Wartości odżywcze w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 314 kcal/1309 kJ |
TŁUSZCZ W TYM KWASY TŁUSZOWE NASYCONE |
17,24 g 2,08 g |
WĘGLOWODANY W TYM CUKRY |
1,13 g 0,93 g |
BŁONNIK | 7,52 g |
BIAŁKO | 31,40 g |
SÓL | 1,05 g |
UWAGA: W ŚRODKU OPAKOWANIA ZNAJDUJE SIĘ
SASZETKA Z SUCHYMI DROŻDŻAMI
DO SPORZĄDZENIA MIESZANKI.
Kraj pochodzenia: Polska
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.