
Mieszanka do wypieku chleba konopnego - chleb jasny

Opis
Mieszanka do wypieku chleba konopnego (chleb jasny) - pierwsza na Polskim rynku mieszanka mąk do samodzielnego wypieku chleba konopnego.
Składniki: gluten pszenny witalny, mielone nasiona konopi, mąka z pestek moreli słodkich, ziarna słonecznika, siemię lniane, sól, przyprawy, drożdże.
Alergeny zostały wyróżnione.
Może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Bez konserwantów.
Sposób przygotowania: wsypać mieszankę do miski, dodać drożdże z dołączonej saszetki i dolać 230 ml letniej, przegotowanej wody o temp. 25-35°c lub mleka po czym ręcznie mieszać przez 2 min. Przykryć ściereczką na 45 minut i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 200°c.
Wartości odżywcze w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 312 kcal/1299 kJ |
TŁUSZCZ W TYM KWASY TŁUSZOWE NASYCONE |
16,36 g 1,92 g |
WĘGLOWODANY W TYM CUKRY |
1,5 g 1,3 g |
BŁONNIK | 7,68 g |
BIAŁKO | 32,2 g |
SÓL | 0,25 g |
UWAGA: W ŚRODKU OPAKOWANIA ZNAJDUJE SIĘ
SASZETKA Z SUCHYMI DROŻDŻAMI
DO SPORZĄDZENIA MIESZANKI.
Kraj pochodzenia: Polska